... ledelsen sætter retning og hastighed 
 - kan det ses i systemet? 


  manator aps 

Startside 
Nyheder 
Kontakt os 
English 

    Ydelser         Om os          
     Vi vil   ::   Vi kan   ::   Vi tør   ::   Referencer   ::   Samarbejdspartnere   ::   Nyheder   ::   Kontakt    
BACK > Om os > Referencer > Case: Herning Kommune

VærdiBeregner-analyse af ny indfaldsvej til Herning, marts 2005

Herning Kommune, Teknik og Miljø, Vejafdelingen, fik i foråret 2005 Manators hjælp til at analysere et forestående større vejprojekt. Som det fremgår af nedenstående udtalelse, fik Vejafdelingen mange gode resultater ud af det.

Manator har efterfølgende forbedret online-værktøjet VærdiBeregneren med henblik på at gøre det let for slutbrugeren, selv at benytte værktøjet. Herning kommune har vist stor interesse i at blive en ud af flere udvalgte testkunder under særlige betingelser ... det synes vi selv fortæller lidt om Vejafdelingens succesoplevelse i 2005. 

Udtalelsen 
- Jeg blev kontaktet af Niels Østergaard fra Manator Aps på et tidspunkt,
hvor vi i Herning Kommune var i gang med at lave dispositionsforslag og skitseprojekt for Dr. Boulevards forlængelse mod vest, mellem Herning by og den nye rute 15. Vi havde af økonomiske årsager opdelt strækningen i 2 etaper. Den første etape havde vi arbejdet en del med, men den anden etape havde vi ikke arbejdet særligt med.

Resultatet 
Resultatet blev, at vi vil fik lavet en grundig analyse og værdiberegning for hver af de to etaper.

Vejafdelingen har med værdiberegningen været i stand til - selv for et så omfattende projekt - at fremsætte et pålideligt budgetforslag til politisk behandling. Samtidig har analysen betydet, at der er dannet et godt grundlag at projektere videre på, da der under analysen er fremkommet mange relevante oplysninger vedrørende projektet, og mange "hjørner" er blevet rundet undervejs.

Næste skridt
Næste skridt bliver, at ansøge byrådet om en tilstrækkelig stor bevilling
til, at projektet kan gennemføres i en samlet eller 2 adskilte etaper. Herefter skal projektet detailprojekteres og udbydes".

Processen 
Processen var ny og spændende for os. Vi valgte at lade 5 ingeniører fra Vejafdelingen (bestillerfunktionen) og 1 ingeniør fra Driftsafdelingen (udførerfunktionen) deltage i analysen. Vi havde desuden planlagt at lade en fremmed entreprenør deltage, men måtte desværre opgive planen af tidsmæssige årsager. Vi kendte alle på forhånd til successiv kalkulation, men måden hvorpå Manator arbejdede var ny for os. Efter nogen øvelse fandt vi rytmen. 

Tina Guldberg
Herning Kommune
Teknik og Miljø, Vejafdelingen

 

[ Referencer ] 

BACKTop   | Kontakt os |
|  Opdateret: 02-06-2015   © Manator Aps - Herthavej 7 - 7000 Fredericia - Tlf.: 75 95 44 46 - Mail: info@manator.dk  |